woensdag 20 maart 2013

Een derde bereid tot loonoffer

Uit de ING Vraag van Vandaag (14 maart 2013) onder gemiddeld 51.300 respondenten blijkt dat ruim een derde van de werknemers zegt bereid te zijn loon in te leveren voor behoud van hun baan. Vergeleken van vorig jaar is dat een stijging van 8%.
Klik hier om verder dit artikel te lezen.

Mijn visie:
Ik ben het eens met dit artikel, want mensen vinden het belangrijk om hun baan te behouden wegens de sociale contacten en de maandelijkse inkomsten. Door de economische crisis op dit moment is het heel moeilijk om een andere baan te vinden. De keuze die de mensen nu maken is dat ze liever iets minder wil verdienen dan helemaal niks. Zeg nou zelf om nu elke dag de hele dag niet te werken en geen sociale contacten te hebben wordt een mens toch niet gelukkig van. De mensen zijn ook steeds somberder over de arbeidsmarkt en zien geen mogelijkheid om snel van baan te wisselen. 


Zou je je salaris inleveren voor behoud van je baan? Laat je mening achter door hieronder te reageren!


Bron:  Hovemann, M. red. HRpraktijk, Een derde bereid tot loonoffer. Geraadpleegd op 20 maart 2013, http://www.hrpraktijk.nl/nieuws/nieuws/een-derde-bereid-tot-loonoffer.829432.lynkx