vrijdag 8 maart 2013

Visie op Leren en Ontwikkelen van Match and More.


Bekijk hier onder een video dat gaat over het leren en ontwikkelen van mensen.


















Wat vind jij hier van? Geef je mening door hieronder te reageren!


Bron: MatchandMore (24 oktober 2012), Visie op Leren en Ontwikkelen van Match and More. Geraadpleegd op 8 maart 2013, http://www.youtube.com/watch?v=5RtkWQFmDVo

HR meestal verantwoordelijk voor talentontwikkeling

Meer dan de helft van de organisaties (52 procent) is geen directe verantwoordelijke aangewezen voor talentontwikkeling. Wanneer die taken wel zijn belegd, is dit bij de HR-afdeling, want wanneer zij en/of het management een grote belangrijke rol gaat spelen bij talentontwikkeling, de doorgroei van het aantal starters toeneemt. Dit is gebleken uit een onderzoek van personeelsbemiddelaar ASA, dat gepubliceerd is in het Trendrapport 'Jong talent naar de top'. In het onderzoek hebben 275 bedrijven hun ervaringen met talentontwikkeling gedeeld. Als de verantwoordelijkheid voor talentontwikkeling op hoog niveau ligt, heeft dit een aantoonbaar positief effect op de doorgroei van young professionals.
Mijn visie:
Ik ben het eens dat de talentontwikkeling positief effect heeft op de doorgroei van young professionals, want het ontwikkelen en benutten is voor young professionals éen van de belangrijkste factoren om zich voor een langere periode aan een bedrijf te binden. Wanneer een organisatie meer aandacht besteedt aan het in kaart brengen en ontwikkelen van talenten, hoe hoger het percentage doorgroeiende younge professionals. Dit zal uiteindelijk het bedrijf goed doen.
Wel vind ik het vreemd dat de verantwoordelijkheid voor het opstellen en uitvoeren van beleid op het gebied van talentontwikkeling ligt bij de HR-afdeling. Talentontwikkeling hangt naar mijn mening namelijk grotendeels samen met het geven van aandacht, faciliteiten en ruimte, die voortkomen uit de persoonlijke ervaringen tussen de werknemer en de werkgever.


Vind jij dat HR-afdeling verantwoordelijk is voor talentontwikkeling? Geef je mening hierover door hieronder te reageren!

Bron:  Personeelsnet redactie (27-02-2013), HR meestal verantwoordelijk voor talentontwikkeling. Geraadpleegd op 8 maart 2013, http://www.personeelsnet.nl/bericht/hr-meestal-verantwoordelijk-